Cykelstafetten Dannebrog 800 klar til start

Tilmelding til årets store dansk-tyske cykelevent er nu åben

Med DGI om faglig tovholder og projektleder, arrangerer Danmarks-Samfundet op til den 15. juni et 6 etapers cykelstafet fra Sydslesvig til København. – Arrangementet starter i Husum den 10. juni og går herfra over Flensborg, Aabenraa/Kongehøj, Als, Fyn, Sjælland og ender i København den 15. juni. Det medbragte Dannebrogsflag overrækkes til Danmarks-Samfundets protektor H.K.H. Prins Joachim, hvorefter det hejses på en flagstang på Rådhuspladsen, siger idrætskonsulent i DGI Bo Wacker og uddyber: – Vi glæder os til at være en del af festivitassen omkring fejringen af verdens ældste nationalsymbol. Derfor sagde vi ja til at være faglig tovholder så cykelstafetten Dannebrog 800 bliver gennemført på en sikker måde. Samtidig håndterer DGI afviklingen, når de forhåbentlig mange deltagere skal ud på en eller flere etaper. Mod betaling sørger DGI desuden for overnatning og forplejning. De deltagere der deltager i eventen, kan blive kørt med bus og cykeltrailer tilbage til udgangspunktet.

Over sø og land

Ruten fra Husum i det vestlige Sydslesvig går via Flensborg og Sønderborg med færge over det sydlige Lillebælt fra Fynshav til Bøjden tværs over Fyn og i bus fra Nyborg over Storebælt til Korsør. Med den historiske stationsby Karise som mellemstation forlægger cykelstafetten fra Korsør til Roskilde, hvorfra der er finalekongeetape til Rådhuspladsen i København med ankomst præcis kl. 1300 lørdag den 15. juni.

Tilmeld dig nu

DGI og Danmarks-Samfundet forventer samlet mange deltagere. Nogle vil deltage i hele løbet fra Husum til København, medens andre måske vælger at dele løbet op i en eller flere etaper. – Når vi har valgt at dele løbet op i valgfrie etaper, har deltagerne mulighed for at være med på turen syd for grænsen, holde nogle fridage for så at være med på den store finaleetape fra Roskilde til København, lyder det fra Bo Wacker.

– – –

Infoboks

Info fra Danmarks–Samfundets hjemmeside
Link til direkte tilmelding hos DGI
Danmarks-Samfundets dedikerede jubilæumsside på Facebook
– – –

Rute:
• Mandag den 10. juni: Husum – Flensborg. 45 km/3 timer.
• Tirsdag den 11. juni: Flensborg – Kongehøj – Sønderborg. 70 km/4 timer.
• Onsdag den 12. juni: Sønderborg – Fynshav – Korsør. 70 km/4 timer + færge og bus.
• Torsdag den 13. juni: Korsør – Karise. 80 km/4,5 timer.
• Fredag den 14. juni: Karise – Roskilde. 46 km/3 timer.
• Lørdag den 15. juni: Roskilde – København. 40 km/2,5 timer.