Valdemars-march dedikeret til Dannebrog

Det frivillige 8. Regiments Musikkorps, der har garnison på Kastellet i København, uropfører marchen ”Under Valdemarsfanen” ved kastelkoncerten den 12. juni.

Dannebrogs 800 års-jubilæumsfestivitas hen over 2019 indeholder mange facetter. Som et lille, men smukt kuriosum har Mogens Ahrensburg Gaardbo fra 8. Regiments Musikkorps komponeret marchen ”Under Valdemarsfanen”, der bliver uropført ved kastelkoncerten onsdag den 12. juni kl. 1900.

Ifølge komponisten er marchen tilegnet Danmarks-Samfundet i respekt for det store arbejde, som foreningen udfører for at værne om nationalsymbolet Dannebrog.

– I indledningen er der en lille citat fra ”Fanemarchen”. I næste del er der citater fra ”Der er ingenting, der maner”, mens der i sidste del er et citat fra ”Vift stolt på Codans bølge”. Hermed har jeg i marchen henvist til tre af vores store flagsange, uddyber Mogens Ahrensburg Gaardbo.

Marchen er arrangeret for messingblæsere og kan dermed spille af såvel 8. Regiments Musikkorps som af Søværnets Tamburkorps og Slesvigske Musikkorps.

I forbindelse med uropførelsen får Danmarks-Samfundets landsnæstformand Søren Ib Cruys-Bagger overrakt partituret til marchen.

  1. Regiments Musikkorps er et frivilligt korps, der tilstræber at imitere et dansk regimentsmusikkorps fra perioden 1880 til 1950. Dette gælder såvel repertoire som uniformer.